Боян Къркич изглежда, че е готов да изиграе първия си мач като титуляр през новия сезон, с което ще даде още една опция за мениджъра на Стоук Сити Марк Хюз. Стоук Сити започна доста зле в първенството и до момента има 2 точки от пет мача, намирайки се в зоната на изпадащите. Въпреки привличането на доста таланти в атаката на отбора като Джердан Шакири, Ибрахим Афелай и Марко ван Гинкел, президентът на клуба Питър Коутс определи играта на отбора като несигурна. Къркич влезе за 15 минути накрая при поражението с 0:2 от Арсенал миналата седмица, а Хюз обяви, че целта на това участие е било просто за тонус.

Предстоящите мачове срещу по-преодолими отбори като Борнемут, Астън Вила, Суонси, Уотфорд и Нюкасъл трябва да бъдат истинския тест за състоянието на Къркич. Бившият футболист на Барселона не беше играл от януари, когато претърпя операция на връзки на коляното. Но той сега твърди, че е напълно готов и амбициран да се бори за мястото си на терена. "Не знам кога и дали сега ще получа първия си старт като титуляр, но съм напълно готов. Наистина се чувствам добре и тренирам много здраво", коментира 25-годишният испанец от сръбски произход.

Сега просто чакам да дойде момента, в който треньорът ще ми гласува доверие.

"Физически съм в чудесна форма, но просто ми трябва игрова практика. Търся своите минути на терена, за да могат краката ми да намерят най-доброто си състояние. Готов съм да се върна на терена повече от всякога, заявява Къркич.

Сега, на 19-и септември, грънчарите посрещат Лестър Сити, а през седмицата имат мач с Фулъм за Купата на Лигата.