Категоричният номер едно на вратата на Челси Тибо Куртоа обяви, че иска да постигне това, което предшественикът му при "сините" Петър Чех е успял да извоюва. Младият белгиец дойде на "Стамфорд Бридж" миналото лято след години под наем в Атлетико Мадрид и измести ветерана. 

В крайна сметка прекрасната му форма се оказа причината, заради която 33-годишният Чех поиска трансфер и така през това лято се оказа в Арсенал. Но той остава любимец на феновете на Челси, а и Куртоа иска да го достигне. 

"Това, което Петър направи с екипа на тима, е невероятно. Надявам се да постигна толкова, колкото и той. Разбира се, интересувам се от спечелените от него титли, но не се взирам само в това."

"Чех винаги ще остане една от легендите на клуба. Тази чест е за него и за Дидие Дрогба, Джон Тери и Франк Лампард. Сега започва нова ера и затова не искам да бъда сравняван с него. Аз съм различен играч и имам свой собствен стил."

"Мога да обещая на феновете, че във всеки мач ще давам най-доброто от себе си, както беше и досега. Миналият сезон протече добре, спечелихме титлата. Сега обаче искаме още повече", сподели Куртоа.