Всички контузени играчи на Арсенал са на малка крачка от завръщане на терена най-много в рамките на седмица или десет дни. Това разкри мениджърът на "топчиите" Арсен Венгер, който очаква и четиримата с проблеми в състава му да са на линия до края на следващата седмица. 

С травми са Джак Уилшър, Томаш Росицки, Санти Касорла и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Първите двама вече започнаха да играят за резервния тим на "артилеристите" и съвсем скоро може да се включат в първия състав. Те все още не са дебютирали във Висшата лига през тази кампания. 

"Джак и Томаш вече са добре и играха за младежкия ни състав, знаете. Засега няма оплаквания от тях, така че съвсем скоро ще бъдат на разположение. А от последния мач нямаме никакви хора с допълнителни проблеми", заяви Венгер. 

Санти Касорла не е играл от ноември миналата година, докато Окслейд-Чембърлейн не е на линия от два месеца. Тяхното завръщане може да се забави малко повече и да са на линия едва след около седмица. 

"Тях ги чакам също скоро. Все още обаче не тренират на пълни обороти и им предстоят още няколко занимания във фитнеса. Но всичко върви добре и при тях", сподели още мениджърът на лондончани.