Ръководството на Арсенал е решило да работи по увеличаването конкуренцията в атака, като привлече нападателя на Бенфика Костас Митроглу.

По принцип гръцкият национал играе като преотстъпен в португалския гранд, който тази вечер излиза за решителен реванш срещу Байерн Мюнхен в четвъртфиналите на Шампионската лига. Бившият ас на Олимпиакос все още си е собстевност на Фулъм, където обаче се провали тотално.

В момента обаче 28-годишният футболист се представя доста успешно, като заема трето място в листата на реализаторите в Лига Сагреш с 18 попадения в 27 шампионатни мача.

„Топчиите“ имат сериозна нужда от качествен голаджия в предни позиции, където представянето на Оливие Жиру е на приливи и отливи, докато Дани Уелбек и Джоел Кембъл по една или друга причина не успяват да покажат по-висока резултатност.

Според португалските медии Арсенал е отправил запитване за Митроглу, но без да е пращал конкретна оферта. Бенфика има желанието да привлече гръка за постоянно, а ако това не се случи, той ще трябва да се върне във Фулъм, с който има договор за още 2 години. Не за първи път името на Митроглу се свързва с "топчиите", които имаха интерес към него още преди "котиджърс" да го привлекат.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS