Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо за пореден път отрече всички публикации за свои трансфер в Барселона и Реал Мадрид. Крилото е в центъра на спекулациите вече години наред, но продължава да твърди, че е напълно отдаден на настоящия си клуб. 22-годишният играч дори подписа нов петгодишен контракт с „червените дяволи” през лятото, който ще го задържи на „Олд Трафорд” до 2012 година.

Роналдо даде дълго интервю за испанския спортен всекидневник „Марка”, в което сподели доста от своите виждания за бъдещето си и мнението за трансферните слухове.

„Реал Мадрид е страхотен клуб и всеки го знае. Но аз съм щастлив в Манчестър Юнайтед и искам да продължа да играя тук години напред,” заяви Рони.

Кристиано разкри, че обича английския футбол, в който миналата година бе обявен за безапелационен №1.

До момента нито един играч, подвизаващ се в Англия не е печелил най-престижната награда на ФИФА – Най-добър играч в света – въпреки това Роналдо не смята, че като играе във Висшата лига, подронва шанса си да спечели въпросния приз.

„Няма такова нещо. Мисля, че в последните години английското първенство е най-силното, дори преди италианското и испанското,” заяви крилото, който заедно с Кака от Милан е основен претендент за отличието на ФИФА.

„В Англия стадионите са пълни и всеки малък отбор може да победи големите. Тук играта не се спира често, бърза е, интензивна и агресивна, футболистите са по-силни физически,” споделя още португалският национал. „Испанското първенство също е много добро. Харесва ми много и се интересувам от случващото се там, но засега си мисля, че в Англия е по-добро.”

Роналдо за пореден път изрази благодарността си към сър Алекс Фъргюсън, човекът, който го взе от Спортинг Лисабон и го направи суперзвезда. „Той е страхотен човек, спечелил е всичко с този клуб. Той е треньор, когото ценя много, защото винаги, когато съм имал нужда, ми е помагал. Благодарение на него сега съм много по-добър играч,” добави той.

Роналдо отново демонстрира великолепна форма този сезон и вече има девет попадения за шампионите в Премиършип, както и пет в Шампионската лига. Изключителното представяне на Юнайтед в най-комерсиалния турнир дава надежди на Кристиано, че може да достигне до финала и да го спечели. „Мисля, че Манчестър Юнайтед има невероятен шанс да го стори, играем силно и във Висшата лига, и в Шампионската лига. Но Арсенал ще ни бъде сериозен опонент, тъй като играе страхотен футбол, както и Челси, Барселона, Милан, Реал Мадрид…Ще се видим на четвъртфинал или полуфинал с някой от тези тимове,” каза още той.

Що се отнася до това, кой би искал да му се падне на финала, Роналдо бе категоричен – Барселона. „Бих искал да играя срещу Барселона и да ги победя, защото винаги обичам да ги наблюдавам по телевизията,” завърши португалската звезда.