Един от най-известните британски музиканти Крис Де Бърг подкрепи протестиращите фенове на Ливърпул, като се изказа остро против американските собственици на клуба Том Хикс и Джордж Джилет.

Изпълнителят на Lady In Red е отявлен привърженик на „червените”, като преди години притежаваше акции в мърсисайдския гранд, но бе принуден да се раздели с тях при идването на двамата американци през 2007 година.

Само в рамките на три години Хикс и Джилет натрупаха заеми в размер на 237 млн. паунда и не успяха да изпълнят нито едно от обещанията си.

„Купих акции в Ливърпул, защото исках децата ми да имат нещо за в бъдеще. За съжаление, когато дойдоха американците трябваше да продам своя дял. Те успяха да сътворят невероятни простотии”, коментира Де Бърг.

„Имах възможността да прекарам доста време с тези двама господа и не мога да кажа, че съм впечатлен от тях. Може да видите техните семейства в ложата с шалове и шапки на Ливърпул, които са току що купени. Повечето от тях обаче не знаят защо са там”, продължи музикантът.

„Тези хора не са никакви футболни фенове и което е по-важно в случая, те не са никакви привърженици на Ливърпул и трябва незабавно да си тръгнат от клуба”, каза още Крис Де Бърг.