Питър Крауч вярва, че нападателят на Англия Уейн Рууни не заслужава да бъде обект на цялата критика, която се изля върху него в последно време.

Голмайсторът на Ливърпул отбеляза последния гол за Англия от игра в Македония преди шест месеца, след което последва редица от срещи без победа за „трите лъва”.

Рууни бе оплют дори и от селекционера Стив МакЛарън след нулевото реми в Израел.

Но Крауч, който в момента се опитва да се излекува от контузия преди предстоящия сблъсък с Арсенал, вярва, че Рууни просто се нуждае от време, за да преоткрие своя голмайсторски инстинкт.

„Уейн Рууни е фантастичен талант и няма как да се пренебрегне, само трябва да бъде оставен да покаже своята естествена дарба,” заяви Крауч пред „Таймс”.

„Въпреки че понякога остава изолиран, мисля че ако се спре с агресията, насочена към него, той няма да стане по-слаб играч.”

„Той съзрява и ще бъде от голяма полза за отбора на Англия. Той все още е много млад играч и премина през много напоследък.”

„Всеки може да види как той разцъфтя в Манчестър Юнайтед, като играе за вероятно най-добрия отбор в света в момента, и просто не трябва да го обиждаме.”

„Трябва да ценим талантите му, да го окуражаваме, и да се надяваме, че те ще се проявят и ще помогнат на Англия да преодолее кризата.”