Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер ще сложи край на спекулациите за бъдещето си в сряда. Тогава се очаква той да подпише новия си договор с "топчиите".

Според английските медии, той вече е уточнил и последния детайл с шефовете. Контрактът му ще е по-дълъг от първоначално очакваното.

Смяташе се, че французинът ще се обвърже с "артилеристите" до 2016 г., но вече е ясно, че продължителността на споразумението е до 30 юни 2017 г.

Ясна е и заплатата, която специалистът ще получава. Всяка година той ще взима по 7.5 млн. паунда или общо 22.5 млн. за целия срок на договора.

Това е малко увеличение в сравнение със сегашната му заплата. Ще има и бонуси за определено представяне и парите му може да скочат до 8 млн. паунда на година.

Венгер е начело на Арсенал от октомври 1996 г. Ако изпълни контракта си до края на сегашното споразумение, той ще остане начело на тима 21 години.

Мениджърът изведе тима си до първи трофей от 9 години насам в събота. Тогава беше спечелена драматично Купата на Англия след успех с 3:2 над Хъл Сити след продължения.