Тежката битка на Куинс Парк Рейнджърс за оцеляване във Висшата лига е повлияла доста негативно на Парк Джи-Сунг и халфът е готов да спре с футбола след края на сезона.

Бившият играч на Манчестър Юнайтед пристигна на „Лофтъс Роуд“ през лятото срещу 2 милиона паунда, но трансферът се превърна в кошмар, след като тимът потегли с поредица от загуби в началото на първенството.

32-годишният кореец е признал пред баща си, че никога преди не е изпитвал толкова трудности и ситуацията с КПР може да го принуди да прекрати кариерата си. „Той никога не е имал такива периоди в ПСВ Айндховен или Манчестър Юнайтед. Моят син кара тежки времена в КПР през този сезон, това е нещо напълно ново за него“, заяви Парк Юнг-Сунг. „Никой не може да гадае бъдещото, но мисля, че той вече е взел решение да се откаже. Парк смята, че е играл достатъчно.“

Според бащата халфът вече не изпитва същата тръпка към играта и това влияе върху неговите изяви на терена, но въпреки това не храни лоши чувства към клуба. Ветеранът изигра 22 мача за КПР, но след назначението на Хари Реднап за мениджър се превърна в твърда резерва.