Младият талант на Манчестър Юнайтед Аднан Янузай може да направи дебют като национал за Косово следващия месец, след като балканската страна му изпрати покана.

Роденият в Белгия футболист, в чиито жили тече косоваро-албанска кръв, от известно време е сред най-търсените млади играчи по света, след като направи чудесен старт на кариерата си в английския шампион. 19-годишният играч може да играе за няколко национални отбора и сам ще трябва да избере дали ще представлява Англия, Сърбия, Албания, Турция, Хърватия или Белгия.

„Трите лъва“ вече сондират около Янузай и селекционерът Рой Ходжсън вече е направил първи стъпки, за да си осигури услугите му, когато играчът навърши 23 години. Тогава той ще е живял 5 години в страната и така съгласно правилата на ФИФА младокът ще може да играе за Англия.

Затова не е чудно, че от Косово действаха първи и ще се опитат да навият Янузай да се включи в контролата с Хаити, която е насрочена за 5 март.

„Ние поддържаме контакт със семейството на Янузай. Ако се сдобием с играч с неговия невероятен талант, който ще може да играе във всеки наш мача, това ще донесе символика“, коментира генералният секретар на местната футболна федерация. „Ние чувстваме, че той дължи на своя народ да изиграе някаква роля в мача, дори и да влезе за последните 15 минути.“