Един от собствениците на Ливърпул Том Хикс разкри умопомрачителен план, според който ще продаде клуба чак след две години. Макар да изглеждаше, че продажбата е само въпрос на време, може да се окаже, че това време ще е доста продължително. Към момента, Хикс иска да се споразумее с The Blackstone/GSO Group, в сделка за 280 милиона паунда, за да запази своя дял в клуба, и да откупи този на партньора си Джордж Жилет. Очаква се договорът за рефинансиране да бъде сключен на 1 октомври.

Това ще даде време на Хикс чак до 2012 година, да намери нов купувач.

Най-притеснително за феновете на „мърсисайдци” вероятно ще бъде, че от тези 280 милиона няма предвидени пари нито за трансфери, нито за нов стадион. Много вероятно е финансовата криза да доведе и до напускането на Фернандо Торес и Пепе Рейна.

Останалата част от борда на директорите в Ливърпул ще се опита да спре Хикс от финализиране на сделката, но се смята, че това е малко вероятно да успее. Той е информирал колегите си от борда в сряда за новите си планове.

Blackstone е една от най-големите компании за ценни книжа в света, а президентът й Стив Шварцман е близък приятел с Хикс. До 2012-та година се очаква стойността на Ливърпул да спадне сериозно, ако клубът продължава да не играе в Шампионската лига. До септември 2011 година и разрешението за строеж на новия стадион „Стенли Парк”, също ще бъде изтекло.