Новият Футболен директор на Ливърпул Дамиен Комоли вярва, че клубът е в „добри ръце”, визирайки американските собственици от „Фенуей Спортс Груп”. Следващата седмица се навършват шест месеца от смяната на собствеността на тима от „Анфийлд”.

Собственикът на „червените” Джон Хенри ясно показа намеренията си още през зимния трансферен прозорец, инвестирайки близо 60 млн. паунда в двама играчи – Анди Керъл и Луис Суарес. Комоли вярва, че американските бизнесмени имат ясен план за бъдещето на клуба и ще продължат с покупките през лятото.

„Споделям оптимизма на феновете, защото собствениците казаха някои неща когато дойдоха и спазиха думите си през януари”, коментира Комоли.

„Те показаха своята подкрепа и направиха всичко, което бяха обещали. Никога не съм се съмнявал в това, но действията им отново дадоха увереност на феновете, че собствениците ще се придържат към думите си и че имат амбиции”, продължи французинът.

„Когато говориш с Джин Хенри и го питаш за плановете му за клуба, единственото което казва е: „Искам да печеля!”, каза още Комоли.