Нападателите на Ливърпул струват куп пари. След пристигането на Фернандо Торес на "Анфийлд" само 3-ма атакуващи футболисти на "мърсисайдци" оправдават доверието и платените за тях пари.

Авторитетен статистически портал е изчислил, че от 2007 година Ливърпул е подписал с 13 нападатели за общата сума от 212 милиона евро.

Общите усилия на нападателите са довели до вкарването на 194 гола за 8 години, а след напускането им те са вкарали в клуба малко над 170 милиона евро.

Двама души в лицето на Фернандо Торес и Луис Суарес, които не бяха толкова успешни в отбелязването на голове успяха да вкарат в клубната каса 131 милиона евро при вложени за закупуването им 66 милиона.

Всеки гол на Торес струва почти 600 000 евро, а на Суарес около 400 000.

Независимо от честите травми Даниел Стъридж също успява да върне част от парите дадени за него. 35 гола в Премиършип за сумата от 15 милиона евро позволяват на възпитаника на Челси да се счита за трансферен успех на "червените".

Сред провалите се нареждат Марио Балотели, чиито единствен гол за Ливърпул струва 20 милиона евро. Там са и Анди Керъл, Фабио Борини и Рики Ламбърт.