Минути след като медиите в Англия гръмнаха с новината за уволнението на Жозе Моуриньо, вече се появиха и първите имена, които попадат в списъка с евентуални заместници на португалеца.

Пеп Гуардиола, Хуанде Рамос и Брендън Роджърс са тримата най-сериозно обсъждани специалисти, които могат да наследят Моуриньо на мениджърския пост. Бившият мениджър на тима Гуус Хидинк също е сред кандидатите, но той е обсъждан като временен вариант. 

Според медиите на Острова обаче, именно Хуанде Рамос е с най-сериозни шансове да поеме „сините“ от Лондон. Някои от изданията вече написаха, че мениджърът на Рамос от вчера е в английската столица, където води преговори с ръководството на клуба.

Разбира се, Пеп Гуардиола перманентно е свързван с водещите клубове в Европа, особено след като отказа да потвърди дали ще остане начело на Байерн Мюнхен след края на сезона.

Бившият мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс също е един от вариантите пред ръководството на Челси. Северноирландецът познава отлично обстановката в клуба, след като преди време бе в щаба на Моуриньо при предишния престой на португалеца на „Стамфорд Бридж“.

Все още не е ясно на какъв вариант ще се спре ръководството на Челси, дали ще прибегне до назначаването на временен мениджър до края на сезона или пък ще назначи постоянен такъв.