Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп забрани изрично на играчите си да докосват легендарната табела This Is Anfield, която стои в тунела на стадиона и се вижда от двата тима на излизане към терена.

Решението на германеца бе посрещнато със смесени чувства от феновете на тима, но Клоп разкри каква е причината за това негово решение.

„Казах на играчите си да не докосват знака до момента, в който не спечелят някакъв трофей. Това е знак на уважение“, коментира Юрген Клоп.

Табелата This Is Anfield e поставена по идея на легендарния мениджър на „червените“ Бил Шенкли, „за да стряска“ противниковите играчи на излизане към терена и да носи късмет на футболистите в червени фланелки. Традицията повеляваше знакът да бъде докосван от всеки един от играчите на Ливърпул преди първия съдийски сигнал, но тя бе прекъсната от новия наставник на тима Юрген Клоп.

Футболистите на Ливърпул обаче имат отличен шанс отново да си спечелят правото да докосват знака, ако съумеят да спечелят Лига Европа. „Мърсисайдци“ се класираха за полуфиналите на надпреварата, отстранявайки по впечатляващ начин бившия клуб на Клоп – Борусия Дортмунд. В следващата фаза Ливърпул ще мери сили с испанския Виляреал.