Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази съжаление, че не е включил юношата на клуба Джон Фланаган в състава на „червените“ за Лига Европа. Любимецът на „червените“ фенове няма да бъде на разположение на своя наставник за супердербито от осминафиналите на турнира срещу Манчестър Юнайтед.

Клоп имаше право да направи три промени в състава си през миналия месец, но тогава реши да включи в състава новото попълнение Стивън Коулкър, Жоао Тейшейра и Дани Уорд за сметка на Джо Гомес, Дани Ингс и Адам Богдан.

Фланаган направи отличен мач срещу Манчестър Сити през седмицата при победата с 3:0, а след него Клоп призна, че е допуснал грешка.

Включването на Коулкър вместо Фланаган е било продиктувано от травмата на Мартин Шкъртел, който обаче се възстанови и вече е на линия за Ливърпул. В същото време в игра се завръща и Деян Ловрен, който също имаше здравословни проблеми.

„В момента имаме твърде много централни защитници. Ден преди да заявим листа с футболисти нямахме нито един. В момента имаме твърде много и се питаме: „О, Боже, какво направихме. Това бе нещо, което трябваше да направим в онзи момент. Сега трябва да разчитаме на тези играчи, които имаме“, коментира Клоп.

Немският специалист допълни, че крайният бранител може би няма да започне като титуляр мача срещу Кристъл Палас в неделя.

„Той не е играл в два мача за четири дни, така че смятам, че не трябва. Разговаряме постоянно с лекаря и физиотерапевта. Ако питате Флано, той е окей, но това не е най-добрия съвет. Трябва да бъдем умни. Чудесно е, че се завърна онази вечер, но в крайна сметка имаше сгрешени пасове, загубени единоборства и подобни неща. Той не е готов на 100%, но никой не очаква това от него“, каза още германецът.

Фланаган пропусна цели 18 месеца заради травма, получена през миналия сезон.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS