Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е много доволен от пристигането на Садио Мане на "Анфийлд". "Червените" успяха да се договорят с нападателя на Саутхeмптън в понеделник и сделката стана факт днес. 

Германският специалист сподели пред официалния сайт на клуба, че е следил изкъсо изявите на бързоногия футболист от много години и привличането му не е плод само на наблюденията му от първия му сезон начело на мърсисайдци.

"Откакто подписах с Ливърпул съм говорил с щаба ми много пъти за Садио. Винаги съм твърдял, че той ще бъде добър трансфер за нашия клуб. Първите ми наблюдения от Мане са от олимпийския футболен турнир през 2012 година."

"Тогава Сенегал достигна четвъртфиналите, а след това продължих да следя развитието му в Ред Бул Залцбург и в Саутхемптън", сподели Клоп.

"Той има огромни качества, работи много и показва невероятна успеваемост при отбелязването на головете. Когато говорих с него за трансфер при нас, видях в очите му огромното желание да се присъедини. Сигурен съм, че е толкова развълнуван от пристигането си на "Анфийлд", почти колкото и аз", добави германският мениджър.

Сенегалският нападател ще носи номер 19 в Ливърпул, а сумата, за която беше привлечен е 30 млн. паунда.