Загубата от Манчестър Юнайтед през уикенда донесе нова доза огорчение за мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. Загубата с 0:1 в голямото дерби беше първа за него, но пък беляза и една недотам радваща статистика за него.

Тъй като германецът бе доведен за заместник на уволнения Брендън Роджърс, най-нормалното нещо е да се правят паралели между двамата. Вестник „Индипендънт“ предлага интересен такъв, който обаче съвсем не прави услуга на Клопо.

Изданието направи проста сметка, като сравни спечелените от тима точки в първите 7 мача с германеца начело с актива, постигнат в последните 7 мача на Роджърс, преди да бъде освободен от длъжност. Идеята е ясна – да се прецени имали подобрение на резултатите, заради които северноирландецът загуби постта си.

Справката показва, че с Клоп начело Ливърпул е спечелил едва 9 точки в 7-те шампионатни срещи, докато в заключителната за Роджърс серия точките са 14.

Логично е германецът да има оправдание за тези резултати, като няма как да се подмине ужасяващата поредица от контузии на основни играчи, които лимитираха опциите пред него до пределния минимум. Достатъчно показателно е, че Клоп предпочете да рискува, привличайки под наем твърдата резерва в Саутхемптън Стивън Коулкър, тъй като нямаше друг избор за поста централен защитник. В нападение нещата също не са цветущи, тъй като Даниел Стъридж е трайно контузен и не се знае кога ще се върне обратно, а Филипе Коутиньо ще отсъства до края на месеца. Рекордната покупка от лятото Кристиан Бентеке е здрав, но и твърде далеч от най-добрата си форма.