Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели след победата с 4:1 над Манчестър Юнайтед в Мичиган, че не възнамерява да привлича нови бранители в състава си преди старта на сезона в Англия.

Ливърпул разби английския си съперник в последната проверка за тима в САЩ, а головете за „червените“ вкараха Садио Мане, Даниел Стъридж, Шей Оджо и Джердан Шакири.

На въпрос дали в тима ще пристигне нов защитник, Клоп отговори: „Това лято ли? Не, доволен съм с футболистите, които имам и ако трябва да бъда честен, не виждам нужда да привличаме нов защитник.“

„Когато видите как Джо Гомес играе като централен защитник, той комбинира много неща, които не може да откриете на трансферния пазар. Не виждам нужда да купуваме нови защитници, но до края на пазара има 12 дни и много неща могат да се случат. Питате ме сега и ви казвам „не“, но може би ако ме питате утре, то мога да кажа нещо различно“, допълни многозначително германският специалист.

Той също не скри изненадата си от бързата адаптация на Джердан Шакири, който вкара изумителен гол при дебюта си, макар и неофициален, за „червените“.

„Определено голът беше добър. Не е нормално след само четири дни в клуба. Той се адаптира много добре към стила ни на игра. Искахме да му помогнем малко с позицията в днешния мач. Беше много по-добре, отколкото очаквах“, каза още Клоп.