Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е уверен, че той е правилният човек, който да върне клуба към успехите.

Ливърпул няма титла от 1990-та, а в момента е на четвърто място в класирането, на 11 точки зад Челси.

Клоп призова за спокойствие и заяви, че ако тимът му се класира за Шампионската лига догодина, това ще е "невероятен успех".

"Страхотно е да постигнеш някаква цел. Ако не успееш, не означава, че си лош човек, или грешният човек. Значи, че просто трябва да опиташ отново," заяви Клоп пред Sky Sports.

Съботни битки на върха и дъното в Премиършип

"Ако познавах някой, който можеше да свърши по-добре работата, аз нямаше да съм тук. Знам, че и феновете смятат, че аз съм правилният човек. Трябва да се представяме по-добре заради тях, искаме го, но само защото искаме нещо силно или дълго, не значи, че ще се случи," обясни още немският треньор.

Преди сблъсъка с Ман Сити, Клоп изрази подкрепа за Хосеп Гуардиола. "Знам, че много хора не мислят така, но аз харесвам техният стил футбол. Затова има смисъл да се придържат към него, дори когато ги критикуват. В тази страна трябва задължително да печелиш. Може да играеш страхотен футбол и да не печелиш, и това няма да е достатъчно. Но в дългосрочен план това има смисъл," каза още той.

"Аз съм мениджър на Ливърпул и това ми харесва. Сигурно има и по-леки професии на света, но това е наистина хубаво. Моята работа е да направя титлата по-вероятна. Няма смисъл да носим историята си като раница на гърба си, трябва да живеем в настоящето," завърши Клоп.