Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън разкри, че халфът Том Клевърли ще пропусне със сигурност мача срещу Оцелул Галац в Шампионската лига през сряда, а освен това най-вероятно няма да играе и в съботния мач срещу Съндърланд.

Причината е контузията на коляното, която Клевърли получи през уикенда по време на мача срещу Евертън. Фъргюсън не смята, че травмата е сериозна, но не иска да рискува здравето на младока.

„Том няма да играе утре. Не е сериозно. Той получи леко дръпване в събота, но трябва да гледаме в перспектива. Трябва да сме сигурни, че той ще бъде на линия за дълъг период, отколкото да го пуснем отново и решението да ни преследва, така че мисля, че той ще пропусне и мачът в събота“, обясни шотландецът.

Това най-вероятно ще остави Клевърли извън състава и за приятелските мачове на Англия срещу световния шампион Испания и срещу Швеция по-късно през месеца.

Юнайтед пък ще има сериозни проблеми в халфовата линия за двубоя с Оцелул, тъй като освен Клевърли участие няма да вземат Майкъл Карик, Райън Гигс и Ашли Йънг.

Неманя Видич е наказан, но добрата новината е, че той ще бъде заместен от Рио Фърдинанд. „Рио ще играе утре. Нямам проблем с това. За времето си с нас, Рио показва фантастично постоянно представяне. Той ще трябва да промени леко играта си, защото загуби този допълнителен метър, който имаше преди 2 или 3 години. Но той все още играе голяма роля за нас“, допълни Сър Алекс.