Англия победи Израел с класическото 3:0 в квалификационна среща за Евро 2008 и запази реални шансовете си за участие на шампионата в Австрия и Швейцария.

За островитяните като титуляри започнаха завърналият се след дълго прекъсване Емил Хески и Гарет Бари на местата на наказания Питър Крауч и контузения Оуен Харгрийвс.

В стартовата единайсеторка на Стив МакЛарън бе и ненапълно възстановеният от травма Стивън Джерард.

В 20-тата минута Джо Коул намери съотборника си в Челси Шон-Райт Филипс, който прати топката под гредата на вратата на Дуду Ават.

Четири минути след почивката Гарет Бари подаде на Майкъл Оуен на границата на наказателното поле, нападателят на Нюкасъл се обърна хитро и с плътен шут отбеляза 38-мото си попадение с екипа на Трите лъва.

Своя първи гол за Англия отбеляза младата звезда на Манчестър Сити Майка Ричардс, който надскочи отбраната на Израел след добре изпълнен от Гарет Бари ъглов удар в 66-тата минута.

Трите лъва се изкачиха на трето място в група Е, като имат една точка по-малко от лидера Русия. Равен брой точки с англичаните имат тима на Хърватска, който е с мач по-малко и Израел, който е с мач повече.