Левият краен защитник на Арсенал Киърън Гибс изрази възхищението си от поведението на Алексис Санчес по време на тренировките в клуба.

Чилиецът най-вероятно ще направи своя официален дебют за клуба днес, когато „топчиите“ посрещат Манчестър Сити в двубоя за Къмюнити Шийлд, който можете да наблюдавате от 17 часа в ефира на телевизия „Диема“.

25-годишният футболист пристигна от Барселона, който получи около 35 милиона паунда за него. Гибс е впечатлен от новата придобивка на тима и заяви, че Санчес съвсем не се отнася лежерно към заниманията в тренировъчния център.

„Когато се изправиш срещу Алексис на тренировка, знаеш, че това няма да е един от хубавите дни като бранител“, коментира англичанинът. „Той е топ играч и определено ще ни донесе нещо специално.“

„Ние и преди имахме вълнуващ тим с много играчи, които могат да направят разликата, а когато видиш, че играчи като Месут Йозил и Санчес идват, това те кара да се чувстваш добре. Месут не се отнесе арогантно – той дойде тук, сякаш все още имаше да доказва нещо, все едно не е играч от световна класа.“

„Алексис има същият манталитет. Той е животно на тренировка – навсякъде по терена е. Просто не спира да тича“, допълни Гибс.