Полузащитникът на Челси Франк Лампард получи изненадващо предложение от неназован елитен китайски клуб да заиграе в местния шампионат. Ако английският национал приеме офертата, той ще получава умопомрачителните 230 хиляди паунда на седмица или казано иначе – малко над 12 милиона за цяла година.

34-годишният Лампард обаче няма намерение да напуска Лондон, тъй като е убеден, че все още може да играе футбол на най-високо ниво.

Макар и името на китайския клуб да остава загадка само три отбора от първенството на страната могат да си позволят подобна цифра. Става дума за Гуангжу Евъргранд, Шанхай Шенхуа и Далиен, в който дълги години игра Зоран Янкович.

Именно Далиен се очертава като тимът, изпратил офертата, тъй като клубът вече показа, че се цели в големи имена. По-рано оттам заявиха готовност да плащат на Сейду Кейта от Барселона седмична заплата в диапазона 150-180 хиляди паунда.

Гуангжу от своя страна има политика да не привлича чужденци над 30-годишна възраст, а в Шанхай вече играят двама бивиши футоблисти на Челси – Никола Анелка и Дидие Дрогба, поради което, може да се предполага, че бюджетът за заплати е в голяма степен изчерпан.