Китайки консорциум, ръководен от бившия брокер от Уолстрийт Кенет Хуанг, е съвсем близо до постигането на договорка за покупката на английския Ливърпул. Според информациите в последните дни, сделката се очаква да стане факт през месец юни, като в момента представители на китайската компания проучват финансовото състояние на клуба от „Анфийлд”.

Както е известно двамата собственици на „червените” Том Хикс и Джордж Джилет официално обявиха, че клубът се продава, а цената на пълния пакет акции варира от 500 до 800 млн. паунда. Кенет Хуанг разкри, че преди две години също е бил в преговори, но тогава исканата цена от двамата е била 1 млрд. долара. Бизнесменът също подчерта, че ако офертата се окаже успешна, то мениджър на клуба ще остане Рафаел Бенитес, който води отбора от 2005 година.

„За първи път бях потърсен през 2008 година, когато бях на състезанието във Формула 1 за Голямата награда на Сингапур. Тогава обаче цената, искана от тях бе 1 млрд. долара”, коментира бизнесменът.

„Това бе абсолютно неразумна цифра и разбира се отхвърлих предложението. Оттогава обаче цената бе намалена значително и в момента преговаряме отново. Преговорите текат в последните месеци и се намираме в решителната фаза”, каза още Хуанг.

„Наистина се надявам, че нашата оферта ще бъде успешна. В момента одиторският и юридическият ми екип са в тесен контакт с техните. Трябва да кажа, обаче че имаме и сериозен конкурент от Близкия изток, но всичко може да приключи през юни”, призна китаецът.

„Искам Ливърпул да спечели Шампионската и Висшата лига и мисля, че Бенитес е много добър треньор за тази цел”, завърши Кенет Хуанг.