Роби Кийн призна пред английските медии, че не му е трябвало много убеждаване, за да облече отново екипа на Тотнъм, след като мечтата му, свързана с Ливърпул, се превърна в кошмар.

Нападателят премина на „Анфийлд” миналото лято срещу 20 милиона лири, но след кратък и противоречив шестмесечен престой, отново се завърна на „Уайт Харт Лей”.

Кийн ще маркира повторния си дебют за „шпорите” при домакинството срещу Арсенал в неделя като целта е Тотнъм да се отдалечи колкото се може повече от зоната на изпадащите.

„Изключително съм радостен, че отново съм тук. Това е клуб, много близък до моето сърце. С него свързвам много приятни спомени в шестгодишния ми престой в Тотнъм”, заяви нападателят за телевизията на „шпорите”.

„Очаквам с нетърпение това, което ме очаква, както и това, че отново ще играя с тези момчета.Трябва да призная, че се чувствам така, сякаш не съм си тръгвал. Освен това, всеки един фен, който съм срещнал, се държи прекрасно с мен”, продължи Кийн.

„Не мисля, че ми трябваше кой знае колко убеждаване, за да се върна. Не знам защо, но нещата за мен просто не потръгнаха в Ливърпул. Това е животът. Понякога просто трябва да приемеш случващото се около теб и да се опиташ да извлечеш най-доброто от него”, каза още Роби.

„Преследвах една мечта – исках да играя в тима, за който виках като малък и с който израснах. Понякога обаче тревата не е по-зелена отсреща – така се случи и с мен. Сега отново съм част от Тотнъм. Всичко остава в миналото, а аз гледам към бъдещето”, допълни острието.

„Пред мен имаше само един избор – и това бе да се върна на „Уайт Харт Лейн”. Искам да помогна на отбора да се справи с проблемите и да се спаси от изпадане, защото ако това наистина се случи, ще бъда съкрушен. Мразя дори да споменавам думата изпадане. Реалността обаче не е приятна, а ние трябва да направим нещо по въпроса”, завърши новият капитан на Тотнъм Роби Кийн.