Роби Кийн най-вероятно ще напусне "Уайт Харт Лейн" до края на август, съобщи самият нападател на Тотнъм, без да направи какъвто и да е намек за това, в кой клуб ще премине.

31-годишният капитан на националния отбор на Ирландия не влиза в плановете на Хари Реднап и е свързван с редица клубове от Премиършип и Чемпиъншип, но броени дни преди старта на новия сезон си остава играч на Тотнъм.

"Вероятно ще напусна, но в настоящия момент не мога да кажа нищо конкретно. Спекулации ще има винаги, но до закриването на трансферния пазар остават още няколко седмици, така ме ще видим какво ще се случи", каза Кийн на пресконференция преди приятелския мач между Ирландия и Хърватия.

"Агентите ми преговарят с други клубове, но не съм отказал на никой, както се твърди в пресата. Уверен съм, че в близките седмици всичко ще се изясни. Не знам и откъде се появиха информациите, че искам да остана в Лондон. Никога не съм продумвал и дума за това, ще бъда щастлив и на друго място. За мен на преден план е да играя постоянно и ако това е възможно извън Лондон, няма никакви проблеми", допълни Кийн.