Въпреки всички информации, че ще бъде продаден или даден под наем, Анди Керъл бе включен в 34-членния състав на Ливърпул за турнето в Северна Америка.

Бъдещето на тарана е обект на непрекъснати спекулации, откакто мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс обяви, че ще обмисли всяка оферта за английския национал. Това обаче не попречи на северноирландеца да вземе 23-годишинят играч в полета, който ще прекоси Атлантическия океан.

Джо Коул също попадна сред избраниците на Роджърс, като изрази готовност да впечатли треньора. „Мениджърът знае какво мога. Гледал ме е във Франция, а и ме помни от Челси и мачовете на националния отбор на Англия“, сподели опитният халф. „Сега от мен зависи да вляза във форма, да се раздавам всеки ден, включително и в приятелските срещи, за да се възползвам от шансовете си.“

„В следващите 2 или 3 седмици просто трябва да вляза в час, да изиграя 2-3 мача и да видя къде се намирам спрямо останалите. Щастлив съм тук, отново играя футбол. Искам да бъда част от този страхотен клуб. Мисля, че можем да постигнем нещо добро през тази година“, добави Коул.

Ливърпул излиза срещу ФК Торонто на 21 юли, Рома на 25 юли и Тотнъм на 28 юли.