Рекордната покупка на Ливърпул Анди Керъл може да напусне клуба през лятото с рязко намалена цена, разкрива британският ежедневник „Мирър“. Английският нападател пристигна на „Анфийлд“ през януари миналата година за сумата от 35 млн. паунда.

В съботния мач срещу Астън Вила Керъл влезе като резерва и остана на терена 25 минути, но не успя да помогне на своя тим да прекъсне негативната серия от 4 срещи без победа във Висшата лига. По време на предишния уикенд 23-годишният играч започна като титуляр при гостуването на бившия си клуб Нюкасъл, но „червените“ загубиха с 0:2, а при смяната си таранът произнесе гневна тирада към своя мениджър Кени Далглиш и се насочи право към съблекалните.

Наставникът на Ливърпул досега винаги заявяваше доверието си в Керъл, който има едва 8 гола, откакто за пръв път облече червения екип. Мърсисайдци пътуват за Блекбърн в сряда, като се очаква таранът да започне срещата сред 11-те титуляри, което може да се окаже един от последните му шансове да се докаже пред критиците си и феновете на „червените“.

Близък източник до печатното издание сподели следното: „Кени вече се отказа да защитава Анди от критиките. Той винаги е прям с играчите и помощниците си, но много хора тук вече са сериозно загрижени, че играчи като Керъл не могат да се адаптират към начина на игра, който практикува Ливърпул.“