Отборът на Ливърпул прекъсна негативната си поредица от 3 поредни загуби във Висшата лига, след като на своя „Анфийлд“ завърши 1:1 с Астън Вила в среща от 32-ия кръг на английското елитно първенство.

Кени Далглиш очаквано започна с 2 промени от мача с Нюкасъл, като Дони замени на вратата наказания за 3 мача титулярен вратар Хосе Рейна, а Джонджо Шелви започна срещата на мястото на Джей Спиъринг. Даниел Агер, който отсъства повече от месец заради пукнато ребро, се завърна в групата и зае място на резервната скамейка.

Астън Вила започна с младия Нейтън Бейкър в полузащита, за който това бе първи мач като титуляр за клуба, а Алекс Маклийш бе заложил на схема с двама нападатели в лицето на Емил Хески и Габриел Агбонлахор.

Преди началото на срещата и двата тима загряваха със специални фланелки в подкрепа на капитана на Вила Стилиян Петров, който се лекува от акутна левкемия.

Ливърпул изпитваше сериозни затруднения в атака, като рядко стигаше до опасни положения пред вратата на Шей Гивън. Една от малкото възможности пред домакините дойде в 5-ата мината, когато трима бранители на Вила се разминаха с пас на Стюърт Даунинг от лявото крило, който стигна до Каут на далечната греда. Холандецът стреля, но Гивън изби, като останаха съмнения, че топката въпреки всичко е преминала голлинията.

В 10-ата минута гостите откриха разултата след продължително разбъркване в наказателното поле пред Дони. Топката стигна до австралиеца Крис Хърд, който с прекрасен удар от границата на наказателното поле не остави шансове на плонжиралия Дони.


Liverpool 0 - 1 Aston Villa by Anatolly7

Втората част започна отново с шанс за Ливърпул. В 53-ата минута Стивън Джерард центрира изненадващо и успя да намери Луис Суарес, който от 10 метра стреля с глава, а Гивън изгледа как топката се удря в дясната му греда и я изби миг преди да премине голлинията.

Футболистите на Далглиш успяха да притиснат „виланите“ в собствената им половина, но отново трудно стигаха до чисти възможности. В 82-ата все пак „червените“ стигнаха до изравнително попадение, след като Джерард центрира отдясно, Агер стреля с глава и уцели напречната греда, а Суарес успя да добута топката в мрежата.


Liverpool 1 - 1 Aston Villa by Anatolly7

В добавеното време Дирк Каут можеше да донесе победата, но от 2 метра пред вратата на Гивън не улучи топката по най-добрия начин.

Спечелената точка остави Ливърпул на незавидното 8-мо място с 43 точки, докато Астън Вила е 15-и с 34 точки, на 6 от зоната на изпадащите.