Ливърпул допусна поражение с 1:2 от датския Брьондби в първата си контрола от лятната подготовка. Мениджърът Брендън Роджърс използва почти два различни състава в двете полувремена на срещата, и въпреки включването на част от младите таланти, в състава му личаха имена като Филипе Коутиньо, Фабио Борини, Джо Алън, Мартин Шкъртел, Лукас Лейва и други.

Мачът започна с натиск за мърсисайдци, като в основата на почти всичко интересно беше замесен Коутиньо. Бразилецът шутира опасно покрай дясната греда в 18-ата минута, а малко по-късно португалският талант на англичаните Тиаго Илори трябваше да бъде заменен принудително заради травма.

Брьондби се възползва от лекото обръкване и в 23-ата минута Кристиан Норгаард откри. Заменилият Илори Кевин Стюърт сбърка фатално в опита си да изчисти и датския младежки национал с десния крак опъна мрежта зад Брадли Джоунс.

В 29-ата минута Коутиньо изработи отлична ситуация пред Борини, чийто шут обаче бе спасен от вратаря. В края на полувремето отново италианецът получи шанс да отбележи, но стражът на домакините изби изстрела му с глава. Скоро след това Лукас пробва късмета си с шут от около 20-ина метра, но финландецът Лукаш Хардеки се намеси отлично.

На почивката Роджърс направи куп промени, като запази ядрото от опитни и млади състезатели. Ливърпул изравни в 48-ата минута, когато 19-годишният Кристофър Петерсон се възполза от мощен пробив на Джордън Айби отляво. Датчанинът се справи умело с Хардеки и се разписа отблизо.

„Червените” продължиха да натискат през втората част  и пропиляха доста възможности, за да се стигне в добавеното време на мача. Тогава Ферхан Хасани, само минути след като бе ударил греда след центриране от фаул, направи мощен пробив през централната защита на англичаните и плъзна топката в мрежата за крайното 2:1.

Следващата проверка на Ливърпул е срещу Престън на 19 юли.