Скот Карсън се обърна към националния селекционер на Англия Стив МакЛарън с думите: „Готов съм да спра Хърватия”.

Стражът направи заслужен дебют за „трите лъва” в контролата срещу Австрия в петък, като не допусна попадение в своята врата. С това той продължи отличния си старт от началото на Висшата лига с Астън Вила.

Преди срещата във Виена МакЛарън заяви, че има голям шанс Скот да излезе за Англия срещу Хърватия – в мач, в който островитяните не трябва да загубят, за да се класират за Евро 2008.

Пол Робинсън е по-вероятният титуляр, въпреки слабото си представяне в Москва, когато бе с основна заслуга за поражението от Русия пред около месец.

„Ако мениджърът поиска от мен да играя, аз съм готов. Точно както в срещата с Австрия, съм напълно уверен в собствените си възможности да изляза на терена и да се справя с голямото напрежение”, каза от своя страна Карсън.

„Сигурен съм, че в сряда ще се справя не по-зле. Всичко зависи от мениджъра – а той все още нищо не е казал по въпроса. Така че наистина не знам какво ще се случи. Не искам да имам големи очаквания – ще изчакам и ще видя какво ще предприеме МакЛарън”, сподели още стражът на Астън Вила.