Аржентинският нападател Карлос Тевес донесе победата на Манчестър Сити срещу Манчестър Юнайтед в първия мач от полуфиналния сблъсък между двата отбора за Карлинг Къп.

Българският национал Мартин Петров остана на резервната скамейка на „гражданите” и не се появи в игра, докато Димитър Бербатов изобщо не попадна в групата на сър Алекс Фъргюсън за срещата.

Двубоят на „Ийстлендс” започна повече от добре за „червените дяволи”, след като в 17-та минута Валенсия центрира в наказателното поле на домакините, където Рууни стреля, но ударът му бе отразен от Гивън, но Гигс бе оставен непокрит и отблизо не сбърка при добавката.

Футболистите на Манчестър Сити веднага тръгнаха в атака, за да търсят изравнително попадение, като пропуски направиха Тевес и Де Йонг.

Съдията Марк Дийн свири дузпа в 40-та минута в полза на домакините, след като Рафаел задържа в наказателното поле на Манчестър Юнайтед Крейг Белами, като бразилецът получи и жълт картон.

Наказателният удар бе реализиран от Карлос Тевес в 42-та минута, който прати топката в центъра на вратата на хвърлилия се в дясно Едвин ван дер Саар.

Манчестър Сити стигна и до второ попадение в срещата в 64-та минута, когато Белами центрира от корнер в наказателното поле на „червените дяволи”, след което Ван дер Саар боксира топката, но тя попадна в Гаридо, който я продължи към Компани, а той намери Карлос Тевес и той отблизо с глава прати кълбото във вратата на Манчестър Юнайтед.

В края на мача гостите имаха надмощие и можеха да стигнат до изравнително попадение, но невероятни пропуски направиха Антонио Валенсия и Уейн Рууни, а Шей Гивън показа супер рефлекс и спаси вратата си от втори гол.

Манчестър Сити взе минимална преднина преди реванша на „Олд Трафорд”, който е след една седмица.