Старши треньорът на Милан Карло Анчелоти призна, че неговият отбор не се е представил на нивото, което е можело да им осигури по-нататъшно участие в Шампионската лига. Наставникът на „росонерите” добави, че просто към този момент неговият тим не е способен на повече.

Миналогодишният победител в надпреварата, бе детрониран от „артилеристите”, като първата среща завърши при нулево равенство, а втората 2:0 в полза на момчетата на Арсен Венгер.

„Те играха футбол през всичките 180 минути, а ние само епизодично. Арсенал заслужи мястото си в следващия етап на турнира, след като не ни позволи нито в Лондон, нито в Милано да играем по начина, по който трябваше”, бяха първите думи на наставника след двубоя.

„Обидно е да пропускаш положение, когато се оказва, че всички се връщат в твоята половина. Въпреки това аз не мога да кажа, че можехме да направим повече – това е всичко, на което е способен Милан към този момент”, добави пораженчески наставникът на „росонерите”.

„Нямам намерение да се оправдавам, това е футболът. Понякога побеждаваш, но понякога и губиш, за да можеш с нова мотивация да вървиш към върховете. Сега нашата основна задача е четвъртото място в Серия А”, добави Карло Анчелоти.

От своя страна, президентът на Милан бе запитан, дали треньорът ще остане на поста си, а Берлускони бе повече от категоричен: „Да. Точно така.”