"Много отбори подобриха представянето си. Сега кандидатите за финал в Шампионска лига са много повече, отколкото бяха в миналото. Конкуренцията е наистина голяма. Преди имаше четири или пет претендента за трофея – два отбора от Испания, Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен и впоследствие Ювентус. Сега можем да добавим 2-3 английски тима, както и Пари Сен Жермен", заяви треньорът Карло Анчелоти.

Италианският специалист коментира фаворитите за спечелването на тазгодишното издание на Шампионска лига, смятайки, че Манчестър Сити е фаворит за трофея.

"Да речем, че Манчестър Сити са фаворити за тази кампания. В момента те превъзхождат останалите отбори най-вече от техническа гледна точка. Те играят красив футбол, а и са най-добре подготвени за финалната битка.Но знаем много добре какво може да ни предложи Шампионската лига. Това, което кажеш днес, утре може да се окаже погрешно. Това е състезание, в което малките детайли и подробностите са от огромно значение", каза още Карло Анчелоти и продължи:

"Конкретно мога да кажа за Реал Мадрид, че не са в криза. Видяхме добре реакцията им срещу Валенсия (4:1). Вероятно при тях имаше малко повече удовлетворение в играчите след всичко, което спечелиха, но това е абсолютно нормално. Сега могат да спечелят единствено Шампионската лига. Ако съумеят да отстранят Пари Сен Жермен, ще бъде много трудно някой да ги спре, защото те имат в състава си футболист, който не обича да губи. Това е Кристиано Роналдо."

"ПСЖ пък разполагат с всичко необходимо, за да триумфират. Те имат Неймар и Мбапе, а и натрупаха повече опит. Сега са по-силни и по-зрели от миналата година, когато бяха на път да елиминират Барселона, но знаем тогава какво се случи. Жалко е, че един от двата отбора, които са явни фаворити, ще трябва да напусне надпреварата в толкова ранен етап. Не може да не споменем и Ювентус, за които финалната фаза е крайната цел. Тази година обаче ще им е доста по-трудно да стигнат до Киев. Но силата на Юве е в тяхната защита. Последователност и коравост – това е Ювентус", смята още Анчелоти.

На въпрос дали „Старата госпожа“ може да спечели седмо поредно Скудето италианският специалист е категоричен: „Когато Ювентус е гладен, е много трудно да бъде спрян. Но Наполи им оказва сериозна съпротива, лети в Серия А, а и има изключително мощна атака". /БГНЕС