Норвежецът Джон Карю направи хеттрик за победата на Астън Вила с 4:1 над Нюкасъл в първа среща от 26-ия кръг на Висшата лига. Карю се разписа три пъти след почивката и бе в основата на победата.

Българският национал Стилиян Петров започна титуляр за Астън Вила, но бе заменен на полувремето от Марлон Хеърууд. Петров пропусна контролата на националния отбор в сряда срещу Северна Ирландия поради контузия, но се възстанови и днес започна в стартовия състав на отбора от Бирмингам.

Двубоят започна отлично за гостите от Нюкасъл, които поведоха още в 4-а минута с попадение на Майкъл Оуен.

"Свраките" удържаха крехкия си аванс до почивката, но през второто полувреме домакините бяха пълни господари на терена и обърнаха резултата. Мениджърът на Астън Вила Мартин О'Нийл направи две смени на почивката, като вместо Петров влезе Хеърууд, а Олоф Мелберг бе сменен от Крейг Гарднър.

Това се оказа печеливш ход и в 48-а минута Вилфред Бума изравни резултата след щастлив рикошет в крака на защитник на гостите..

След това дойде времето на Джон Карю, който изведе Вила в резултата с попадение в 51-а минута. 20 минути по-късно норвежецът вкара втория си гол за 3:1, а в последната минута реализира отсъдената за игра с ръка на Стивън Кар дузпа за крайното 4:1.