Майкъл Карик заяви, че той и неговите съотборници са стъпили здраво на земята, въпреки преднината от пет точки пред втория Челси и 6 пред третия Арсенал.

Червените дяволи” дръпнаха пред конкурентите си след вчерашната победа с 3:0 над Ливърпул. Арсенал пък загуби от Челси и бе изместен от втората позиция във временното класиране.

До края на сезона във Висшата лига остават само седем срещи, но играчите на сър Алекс Фъргюсън не искат да приемат нищо даром, и ще изчакат до последния мач, за да се нарекат шампиони.

„В никакъв случай няма да се помислим за шампиони. Имаме още мачове до края и няма да ни е никак лесно”, заяви Карик за официалния клуб.

„Играем добре на този етап и сме доволни от позицията, в която се намираме в момента. Преди три-четири седмици бяхме зад Арсенал, знаехме, че трябва да спечелим точки много бързо”, добави играчът на „червените дяволи”.

„Успяхме да постигнем целта си, а Арсенал се издъни и загуби доста точки, това ни даде възможност да се изкачим на първото място”, завърши състезателят на Манчестър Юнайтед.