Отборът на Кардиф се класира за четвъртия кръг в турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия, след успех с 3:1 над Колчестър Юнайтед в мач от третия кръг на състезанието. Домакините от Кардиф Сити имаха преимущество в двубоя и дръпнаха с гол преднита още през първото полувреме.

След хубав пробив Деклан Джон отправи плътен удар, но уцели гредата в 29-ата минута, а Кардиф успя да открие в 34-ата с гол на Джо Ралс. След негов удар с левия крак, топката се отби в двама защитници и влезе в мрежата на Колчестър за 1:0.

Отборът на Кардиф вкара второ попадение в 53-ата минута чрез Кардиим Харис, който стреля фронтално срещу вратата в долния ляв ъгъл, след асистенция на Бен Търнър.

Кардиф срещу Колчестър

източник: Gulliver/Getty Images

В 60-ата домакините подпечатаха успеха с трети гол, дело на влезлия само преди минута от резервната скамейка Кенуайн Джоунс след удар с глава отляво.

Тимът Колчестър върна едно попадение благодарение на Фреди Сиърс, който бе точен в 74-ата минута, но така и не успя да застраши класирането на Кардиф в следващия кръг.

Кардиф срещу Колчестър

източник: Gulliver/Getty Images

Напред в турнира за Купата на Футболната асоциация продължава и Честърфийлд, но отборът се класира за третия кръг. Честърфийлд трябваше да преиграе мача си от втория кръг на надпреварата с Милтън Кийнс Донс. Въпреки, че бе спечелил с 1:0, мачът трябваше да бъде преигран, защото бе установено, че отборът е използвал нередовен футболист. След втори успех с 1:0 Честърфийлд си уреди среща с третодивизионния Скънторп в третия кръг. Любопитното е, че точно Скънторп победи Уорчестър с 14:13 след изпълнение на дузпи и 1:1 в редовното време в знаменит мач от втория кръг на турнира.

В повторния сблъсък Честърфийлд измъкна успеха с гол в самия край на първото полувреме.

В 28-ата минута Гари Робъртс отправи далечен удар с левия крак, но опитът му бе отразен. Честърфийлд направи нов пропуск в 37-ата минута, когато Еоин Дойл шутира с десния крак, но твърде високо.

Гостите все пак поведоха в 43-ата минута. Гари Робъртс бе точен след като намери топката в средата на наказателното поле и вкара в долния десен ъгъл, след асистенция на Дойл.

След почивката Честърфийлд имаше още две добри възможности за попадение, но така и не реализира втори гол. Преднината от едно попадение обаче бе запазена и тимът продължава в третия кръг на турнира.