Защитникът на Ливърпул Джейми Карагър защити стила на игра на своя отбор, като използва за свой довод резултатите на „мърсисайдци” в последните месеци.

Мениджърът на „червените” Рафаел Бенитес бе обвинен от няколко страни, че съставът му играе скучно и еднообразно.

Карагър обаче смята, че критиците трябва да са останали доволни от постиженията на Ливърпул, особено след спечелените Шампионска лига през 2005 година и Купа на Англия през 2006 година.

„Хората продължават да твърдят, че ние не сме велик отбор, но ние знаем, че сме направили нещо много голямо,” заяви Карагър, който бе с основна роля за петата Европейска купа на Ливърпул преди два сезона.

„Невероятен шанс за нас е да сме на финал за втори път в рамките на три години и ние искаме да вземем всичко възможно от него.”

Преди финала срещу Милан в сряда в Атина, най-много се спекулира с жаждата за отмъщение в „росонерите”, който загубиха след дузпи през 2005 година.

Карагър заяви обаче, че никой не обръща внимание на предишната среща. „Имаме страхотни спомени от срещата с тях предния път, но ги уважаваме безкрайно,” добави защитникът. „Те са голям отбор и го показаха и на финала през 2005 година. Тогава те изиграха страхотен мач и ние просто се измъкнахме в края, така че знаем колко трудно ще ни бъде. Надяваме се обаче да излезем от мача със същия резултат.”