Легендата на Ливърпул Джейми Карагър счита Евертън за фаворит в задаващото се мърсисайдско дерби през уикенда. Бившият английски национал смята „карамелите“ за фаворити в сблъсъка на „Гудисън Парк“ в неделя от 15,30 часа, който можете да наблюдавате пряко по телевизия Diema Sport и на платформата Gong Play.

Според Карагър именно домакинският фактор ще бъде решаващ, тъй като мениджърът Роберто Мартинес от началото на сезона показва, че знае как да извлича максимума от отбора си пред собствена публика.

„Този път виждам Евертън като фаворит, а това не се случва често, ако трябва да бъда честен“, заяви Карагър.

„Ливърпул винаги е бил по-големият клуб, там похарчиха повече пари през лятото и се очаква да вземат повече трофеи. Начинът, по който Ливърпул играе дотук през сезона, в сравнение с Евертън обаче ме навежда на мисълта, че "карамелите" имат предимство. Освен това мачът е на „Гудисън“, което пак е в тяхна полза.“

„Не бива да забравяме и страхотната победа на Евертън над Уест Бромич в миналия кръг, когато те обърнаха резултата от 0:2. Подобен резултат повдига духа на всички в клуба“, добави Карагър.

Евертън няма загуба вече 6 поредни мача във всички турнири. Ливърпул пък снощи направи 1:1 срещу непретенциозния швейцарски Сион в Лига Европа и това няма как да не внесе още напрежение в лагера на „червените“.