Защитникът на Ливърпул – Джейми Карагър, ще запише 500-я си мач за „мърсисайдци” в преиграването срещу Лутън от третия кръг на турнира за купата на футболната асоциация тази вечер. Английският национал ще носи и капитанската лента, а двубоят е тази вечер от 20 часа местно време.

Финансово закъсалият третовизионен отбор на Лутън улесни домакините, след като се раздели с няколко от играчите си, а мениджърът Кевин Блекуел заяви, че ще напусне отбора след месец. Очакваните постъпления за Лутън от двубоя са 500 000 английски лири.

Преди девет дни двата отбора си размениха по един гол в първия двубой и така се стигна до преиграването в Ливърпул.

Мениджърът на домакините Рафаел Бенитес ще бъде под напрежение по време на срещата поради слуховете, че ще бъде уволнен през лятото. Зад испанеца обаче застанаха легендите на „червените” Иън Ръш и Кени Далглиш.

Бившето нападателно дуо на Ливърпул, отбелязало общо 401 гола, изказа мнението си, че щом публиката застава зад Бенитес, това значи, че и собствениците трябва да направят същото.

„Не трябваше да говорят за Клинсман, в Ливърпул не се постъпва така. Сега всички гледат на Рафа като на човек, който е почти уволнен”, заяви Ръш пред английския вестник „Сън”.

Далглиш, който записа сериозни успехи и на мениджърския пост в периода 1985-1991, заяви че феновете ще се обърнат срещу Джордж Джилет и Том Хикс, ако Бенитес напусне. „Феновете никога не са оказвали такава подкрепа на мениджърите си и мисля, че ще бъдат много разочаровани, ако Бенитес си тръгне. Определено собствениците няма да бъдат сред най-обичаните хора на Анфилд при такъв ход”, категоричен бе той пред „Ливърпул Еко”.