Капитанът на младежкия национален отбор на Англия Стивън Тейлър призна, че групата, в която се намира тимът му е изключително трудна да преодоляване. Един от съперниците на „Трите лъва” е съставът на България, на когото англичаните гостуват на 11 септември.

Преди това Англия ще излезе срещу младия тим на Черна гора в първата квалификация за Евро 2009, което ще се проведе в Швеция.

Това ще е едва вторият официален мач на Черна гора откакто страната бе призната за самостоятелна държава.

Тейлър обаче е по-притеснен от онова, което могат да предложат следващите съперници, а именно България, Португалия и Ирландия.

„Това е тежка група и ни предстоят някои големи мачове,” заяви капитанът на Англия, който впечатли с изявите си по време на Европейското първенство това лято. „Важно е да вземем преднина още в началото, а не после да сме догонващи. Съставът ни е достатъчно добър, за да го сторим, ако успеем да се съхраним здрави. Трябва на всяка цена да се класираме за Европейското първенство след две години.”

Халфът на Саутхемптън Андрю Сърман пък ще се бори за титулярно място в полузащитата на Англия, след като я избра за своя родина, вместо Южна Африка, където е роден. „Считам се за англичанин, въпреки че съм роден в Южна Африка. Майка ми и баща ми са англичани и аз живея тук от осемгодишен,” заяви Сърман.

„За мен щеше да е чест да играя и за Южна Африка, както е чест да играя и за Англия. Това щеше обаче да е много трудно и да изисква много дълги пътешествия, а и аз се разбирам добре с мениджъра Стюърт Пиърс, затова решението не бе много трудно.”