Селекционерът на Англия Фабио Капело призна, че ще мисли „нещо различно”, след като тимът му добута само равенство 0:0 срещу Алжир. „Трите лъва” изглеждаха трагично и заемат едва трето място в група C. В последния си мач от тази фаза, Англия играе със Словения.

Отказът на Капело да избере схема, различна от 4-4-2 доведе до много критики към него, но сега вече италианецът намекна, но е готов за промяна, за да бъде победена Словения.

„Отборът не игра с характера, който аз харесвам. Мога да променя нещата, ще се опитам да наложа нещо различно,” добави Капело. „Не успявахме да си върнем топката, след като я загубехме. Играхме отпуснато. Не играхме никак добре. Грешахме лесни подавания. Трябва да играем различна игра, надявам се, че накрая ще се радваме.”

„Не знам защо в моите футболисти се търси напрежение, може би е просто лош момент. Не знам кое от двете е. Това не е отборът, който аз познавам, не е отборът, който тренирам. Може би е напрежение, само се надявам да не е страх,” каза още специалистът.

„Няма да е трудно да вдигна духа на отбора. Ще е последният ни шанс, и ние трябва да го посрещнем. Футболистите знаят какво трябва да правят,” завърши Фабио Капело.