Селекционерът на Англия Фабио Капело се обърна към критиците си преди старта на европейските квалификации, които започват днес. Англия излиза в първи сблъсък от група VII срещу България на „Уембли” тази вечер от 22:00 часа българско време.

На пресконференцията преди двубоя, Капело защити футболистите си и своите методи на работа, въпреки краха на световното първенство тази година и непрестанните критики от медиите на Острова.

„Вие може да направите някой Бог, но може да го превърнете и в чудовище. Спомням си какво се пишеше за мен преди този период. Живея по един и същи начин, когато пишете добре за мен и когато пишете лоши неща за мен. Това е моята работа и аз трябва да живея с напрежението”, коментира Фабио Капело.

„На световното загубихме само един мач, срещу Германия, след съдийска грешка. Не си ли спомняте? След този момент мнението ви за мен се промени изцяло. Аз обаче живея с това. Не е проблем за мен. Живея, съжалявам. Лесно е да бъдеш най-добрия, когато побеждаваш, но когато загубиш, губиш всичко. Трябва да се бориш, а аз съм борец”, каза още италианският тактик.