Селекционерът на Англия Фабио Капело заяви днес, че е много доволен от формата на нападателя Уейн Рууни и очаква играчът на Манчестър Юнайтед да продължи да бележи. Както е известно, Рууни беше едно от разочарованията на Световното първенство през лятото в Южна Африка, както и повечето от английските национали.

Поставени под напрежение обаче играчите и мениджърът им Фабио Капело се надяват да продължат серията си от последните Световни квалификации, когато от десет мача спечелиха девет.

„Наблюдавах го внимателно по време на последния му мач срещу Уест Хем. Той се връща към най-добрата си форма, а аз съм истински щастлив, че отбеляза и гол. Уейн се движеше много по терена и мисля, че ще демонстрира стила си утре вечер”, допълни треньорът.

Той уточни, че е много близо до избора на стартови 11 футболисти, а по всичко изглежда, че защитникът на Евертън Фил Ягиелка, който имаше проблеми в глезена през последните дни, ще бъде титуляр.

„Вратарят Джо Харт, Рууни, Стиви Джерард, Гарет Бари, Ашли Коул, Глен Джонсън, Фил Ягиелка и още някои други са ясни. Знам имената на 10 или може би дори на 11 играчи. Имам някои съвсем малки колебания около един пост”, потвърди Капело.

„Тренировките минават много добре, футболистите са в добро състояние, а проблемите, които ни измъчваха в последните два дни остават на заден план. Ягиелка е добре, тренира много здраво. Има съвсем малка болка, но мисля, че утре ще бъде вече възстановен на 100 %”, потвърди още италианският треньор на англичаните.

"Искам футболистите да излязат срещу България без всякакви страхове. Ще търсим победата, ще се постараем да играем добре и се надяваме на подкрепата на публиката. Както казах - тренирахме добре през тези дни и се надявам, че всичко това ще се пренесе и по време на самия мач”, заяви още Фабио Капело.

Не всички обаче са позитивно настроени по повод оставането на Капело на поста. Мнозина от анализаторите и доста голяма част от медиите смятат, че Капело си е спечелил присмех и подигравки за две години на поста. Предшественикът му Свен-Йоран Ериксон загуби уважението на обществеността чак на четвъртата година.

„Всички сме зад мениджъра. Вярваме в собствените си сили, вярваме на Фабио Капело. Няма човек в съблекалнята, който да има съмнение дали Капело е правилният мениджър на Англия”, изрази подкрепата си халфът Гарет Бари.

Единственият мениджър, който е успял да се справи с критиките, постоянен негативизъм и иронизиране, е сър Боби Робсън, който напусна с достойнство след участие на полуфинала на Световното първенство през 1990-а година.