„Промених манталитета на футболистите. Това е най-големият ми успех”, заяви треньорът на Англия Фабио Капело, който даде пресконференция по повод една година, откакто пое трите лъва на 15 декември 2007 година.

„Веднага разбрах за проблема. Той бе в главите на футболистите. Сега сме по-добре. Много е важно да бъдеш психолог, но трябват и добри футболисти”, констатира италианският специалист.

Според Капело в отбора има бъдеще за триото на Астън Вила - Ашли Йънг, Габриел Агбонлахор и Джеймс Милнър. Фабио Капело заяви още, че Майкъл Оуен ще продължи да бележи и разкри, че Дейвид Бекъм няма да бъде викан в националния отбор, ако не играе редовно в Милан.

„Оуен е важен футболист за Англия. Трябва обаче да бъде напълно здрав. Ако Бекъм играе редовно, ще бъде повикан в националния отбор. Ако не - няма да бъде включен в състава. Това е еднакво за всички футболисти. Няма нищо общо със симпатията”, категоричен е Дон Фабио.

Капело обобщи, че е доволен от постигнатите резултати през годината и от това, че в отбора има колектив. Следващият мач на Англия е контролата с Испания през февруари 2009 година.