„Трябва вече да почнем да печелим точки, квалификациите започват”, каза националният селекционер Станимир Стоилов на Летище София при заминаването за Англия, където в петък България играе първия си мач от квалификациите за Евро 2012.

„Естествено на Уембли ще ни трябват и сериозни качества и футболни умения. Ще трябва да се опитаме максимално да затворим Англия като игра и да използваме нашите възможности за гол.”

„На 90%, да не кажа на 100% сме готови, имам идея кои играчи ще започнат, общо взето няма някоя кой знае каква изненада.”

„Знаехме още преди за кадровите проблеми в отбора на Англия, но това е неизменно, да има един-двама контузени, когато си повикал 23-ма човека в тима. Вече на място ще видим техния състав. Англия е достатъчно силна, без значение кой няма да играе, важното е ние да сме готови.”

„Надявам се да сме готови и да играем по най-добрия начин. Там, в центъра на света за футболна, на Уембли, по-добро място, да покажеш своите качества, да играеш добре и да спечелиш, няма. Ако не успеем да победим, значи те са били по-добри от нас.”

„Не смятам, че това е двубой аз или Капело, надявам се България да е щастлива”, каза още Станимир Стоилов.