Дарън Бент и Том Хъдълстон ще започнат като титуляри в утрешната контрола на Англия срещу Япония, която е чат от подготовката на „трите лъва” за Мондиал 2010. Това разкри селекционерът на тима Фабио Капело, който даде пресконференция днес.

Капело ще трябва да намали първоначалния си избор от 30 футболисти с цели 7 играчи, като Бент и Хъдълстон попадат в групата от футболисти, които се борят за място сред окончателните 23, които ще пътуват за ЮАР.

Нападателят на Съндърланд не взе участие в проверката срещу Мексико на „Уембли” заради здравословни проблеми, а неговото място бе заето от Питър Крауч, който вкара 21-ия си гол за островитяните. Бент реализира 24 гола във Висшата лига през сезона, повече от Джърмейн Девфоу, Питър Крауч или Емил Хески, но все още няма на сметката си гол за националния тим.

От своя страна Том Хъдълстон получи шанс за изява срещу Мексико, като се появи на мястото на контузения Гарет Бари, чието състояние все още не е ясно на 100%.

„Гледах Хъдълстон в много мачове. Той игра много добре като дефанзивен полузащитник през цялата година и съм доволен, че той е тук, тъй като той е един от важните футболисти за Англия”, коментира Капело.

На вратата за Англия, за първи път от 10 мача, ще започне Дейвид Джеймс. По лявото крило най-вероятно ще се появи Аарън Ленън. През седмицата Ленън тренира именно на тази позиция.

Относно Гарет Бари, който има проблеми с глезена си, капело коментира: „Състоянието му се подобрява значително. Става все по-добре. Докторите казват, че той е наистина добре. Трябва обаче да изчакаме до последния преглед, който ще бъде на 1 юни. Едва след това ще решим дали той ще пътува с нас за ЮАР”, каза италианският стратег.