Буквата „К“ е първата от думата „Купа“. Днес е ден за Купа, не само у нас, но и в други европейски страни. Същевременно през този сезон буквата „К“ означава и друго на Стария континент, когато говорим за националните турнири.

„К“ означава...изненада. Защото никому неизвестни отбори с тази начална буква пишат история с представянето си. Във Франция това е петодивизионният опашкар Каркефу, който тази вечер се изправя в четвъртфинал срещу гранда ПСЖ, след като преди това отстрани Марсилия. В Англия това е уелският Кардиф Сити, който ще се бори на финала срещу Портсмут. И ако го спечели, след това ще води битка за правото да представлява Англия в евротурнирите. В Шотландия това е Куин ъф дъ Саут – вече финалист за трофея. В България това е Калиакра. Вили Вуцовата „Кралица на Североизтока“, ако използваме шотландската терминология, днес излиза в полуфинал срещу Черно море в България.

Общото между всички тези „К“-та е сензацията и фактът, че нито едно от тях не принадлежи към елитната дивизия на своята страна. А сензациите са солта в турнирите за националните трофеи.

Мъничетата няма как да не предизвикват симпатии. Затова и буквата „К“ в ден като днешния сигурно ще се асоциира и с чувството симпатия на неутралните зрители.