Легендарният нападател на Ливърпул Йън Ръш вярва, че бившият му клуб има сили да се класира в Топ 4 и догодина да играе в най-силния клубен турнир в Европа – Шампионската лига.

„Червените” започнаха кошмарно сезона във Висшата лига и въпреки моментните проблясъци и победата над Челси напоследък, тимът се намира на незавидната 11-та позиция във временното класиране, а в последния си мач допусна загуба с 0:2 от Стоук Сити.

„Положението можеше да бъде много по-добре, но сме само на шест точки от Топ 4, така че трябва да бъдем позитивни, тъй като нашата цел е да бъдем там”, коментира Йън Ръш.

„Победата над Челси беше фантастичен резултат и мисля, че след като победихме тях – можем да победим всеки отбор. Представянето ни просто беше брилянтно. В Уигън загубихме две точки и отстъпихме на Стоук. Ако бяхме постигнали резултат сега щяхме да бъдем там. Въпреки всичко трябва да бъдем позитивни. Първенството е много забавно този сезон – всеки може да победи всеки, а отборът, който стане шампион може да има шест или седем загуби. Трябва да започнем да печелим домакинските си мачове. Ако го направим, мисля че няма да има проблем да се класираме в Топ 4. Вярвам, че можем да завършим там”, изрази увереност легендарният голмайстор на „червените”.